Atriumboks smal

Welcome from your programme - BSc in Software Development

August 2024

Velkommen til bacheloruddannelsen i Softwareudvikling!
Vi glæder os til at møde dig, og ikke mindst til at åbne dørene til 3 fantastiske år, hvor du bliver stillet overfor spændende og udfordrende opgaver. Vi har designet et særdeles spændende og eftertragtet studieprogram. Vi håber at uddannelsen vil inspirere dig, fremme din intellektuelle vækst og ruste dig med færdigheder og viden, som er vigtig for professionelle softwareudviklere. Vi har dedikerede forskere som undervisere, der bringer stor viden og ekspertise med til dig. Vi har desuden også et relevant og bredt samarbejde med erhvervslivet.

 

Kort om uddannelsens opbygning
Vores stamme af tekniske kurser sikrer, at du udvikler de nødvendige programmeringskompetencer og bliver teknisk dygtig til softwareudvikling med bred og aktuel viden. Uddannelsen dækker også over kurser med fokus på projektarbejde og kommunikation, videnskabsteori og digital transformation og forretningsmodeller. Du lærer derfor at 

formidle tekniske løsninger, samtidig med at du kan udvikle strategier for udviklingen af en virksomhed. Alle kurserne er med til at skabe bredde i din uddannelse, så netop du bliver en bevidst, kompetent og ansvarsfuld softwareudvikler, og dermed en uvurderlig medspiller i et software team.

Du bliver medlem af et levende fællesskab af studerende og ansatte, der brænder for deres felt. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt både i det faglige og det sociale liv på softwareudvikling og ITU; bliv en del af Student Council, deltag i LiveCoding, StudyLab, Analog, Scroll bar osv. og udnyt alle de ressourcer, vi stiller til rådighed for dig.

 

Hvad skal du bidrage med
Du går nu i gang med et fuldtidsstudium, hvor du skal udvikle dine tekniske og akademiske kompetencer på universitetsniveau. Krav og forventninger er anderledes og højere end i gymnasiet, men der er ingen forventning om, at du gør det perfekt eller forstår det hele fra starten. Det tager tid og kræver en stabil og kontinuerlig arbejdsindsats, at udvikle sig og finde den røde tråd i det du lærer.

Den forventelige arbejdsindsats for en fuldtidsstuderende er 47 timer om ugen til forberedelse, forelæsninger, øvelser, opgaveløsning, repetition, projektarbejde osv. Det kræver, at du planlægger dit liv omkring studiet for at få tilværelsen til at balancere.

 

Hvordan bruger du så tiden bedst?
Det gør du ved at forberede dig til forelæsningerne, deltage i øvelsestimerne, modtage og give feedback og aflevere opgaver – også selvom de ikke er obligatoriske. Det er også supervigtigt, at du opsøger hjælp hos underviserne, teaching assistants (TAs) eller i StudyLab, hvis der er noget du ikke forstår. Som studerende kan I også bruge hinanden til hjælp med at forstå svære emner og opgaver f.eks. ved at lave studiegrupper. Udnyt at underviserne er yderst kompetente og meget gerne vil hjælpe med faglige spørgsmål f.eks. i og omkring forelæsninger eller via e-mails.
Det er også vigtigt, at du afpasser dine øvrige aktiviteter, f.eks. studiejob efter dit studie og ikke omvendt - især indtil du er blevet vant til at studere.

Du kan finde inspiration til dit nye liv som studerende ved at deltage i “Den Digitale Studiestart”, som du finder her på sitet.

Ud over forelæsninger og praktiske øvelser understøtter ITU din faglige udvikling ved at stille række rigtig gode ressourcer til din rådighed, BootIT, BootMath og de akademiske aktiviteter StudyLab og Live Coding, Som du kan læse mere om på disse sider. Sørg nu for at bruge dem.


Velkommen til!

Dan Witzner Hansen og Louise Meier Carlsen, Linjeleder og med-linjeleder for bacheloruddannelsen i Softwareudvikling.