ITU ESPRESSO: Sådan navigerer du i de digitale økosystemer

ITU ESPRESSO: Sådan navigerer du i de digitale økosystemer

No man is an island. Det gælder også for digitale løsninger, som næsten altid indgår i samspil med globale, digitale økosystemer. Lær hvad det betyder for din organisation i denne udgave af ITU ESPRESSO, når lektor ved Institut for Business IT, Jonas Valbjørn Andersen ser nærmere på mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer.

About the event

When
Thursday, April 15, 2021 2:00 PM - Thursday, April 15, 2021 2:20 PM

Where
Talken bliver livestreamet her. Du kan tilmelde dig her.

De fleste digitale løsninger fungerer i dag i tæt samspil med digitale økosystemer, som ligger uden for organisationens kontrol. Det være sig devices som iPhone eller Samsung, netværksudbydere som 3 og TDC, platforme som App Store og Google Marketplace eller services som Facebook, Gmail og Mobile Pay. Disse økosystemer skaber nye muligheder for organisationer i det strategiske arbejde med teknologi, blandt andet i forhold til skalerbarhed og fleksibilitet. Men det medfører også en række udfordringer, ikke mindst i forhold til afhængighed, kompleksitet og flydende organisatoriske grænser.

Hvordan navigerer man som it-leder i dette terræn? Første skridt er at løfte blikket fra de interne processer i organisationen og
tænke innovation som en distribueret proces, der involverer meget bredere end it-afdelingen. Man skal både kunne navigere i det omskiftelige, digitale landskab og være i stand til at udvælge og skaffe sig adgang til de rigtige digitale økosystemer.

I denne ITU ESPRESSO talk belyser Jonas Valbjørn Andersen, lektor ved Institut for Business IT og underviser på Master i it-ledelse, mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer. Lyt med og få gode råd til, hvordan man som it-leder kan udnytte styrker og svagheder til fordel for sin organisation.

Talken bliver livestreamet her på siden torsdag d. 15. april 2021 kl. 14.00.
 

Talken bliver livestreamet torsdag den 15. april 2021 kl. 14.00 på denne side. Læs mere og tilmeld dig her.

{Om ITU ESPRESSO}
Speaker: Jonas Valbjørn Andersen

Jonas Valbjørn Andersen er lektor på ITU’s Institut for Business IT, hvor han bl.a. underviser på Master i it-ledelse. Desuden er han tilknyttet ITU’s Information Systems research group og European Blockchain Center.

Med en baggrund i strategi og it og en ph.d. i informationssystemer og ledelse fra Warwick Business School, fokuserer Jonas Valbjørn Andersens forskning på distribuerede informationssystemer så som blockchain, IoT, algoritmedrevne beslutningsprocesser, og hvad alle disse betyder for strategi, ledelse og organisation.


Moderator: Pernille Enggaard


Med en solid baggrund som business- og finansjournalist beskæftiger Pernille Enggaard sig indgående med alt fra økonomi og erhvervsliv til digitalisering, makrotendenser og it-drevet vækst.

Hun er især kendt som vært på programmet Millionærklubben hos Euroinvestor (tidl. på Radio24Syv og TV2 News), hvor hun udforsker det globale erhvervsliv og de finansielle markeder sammen med analytikere, investorer og topchefer. Pernille er derudover uddannet akademiøkonom fra CBS og har tidligere arbejdet som kommunikationsrådgiver for en række større danske virksomheder, skrevet for dagbladet Børsen og bidraget til en række bøger om digitalisering, bl.a. "Den Digitale Frontløber" fra Børsens Forlag.

Læs mere om ITU ESPRESSO og tilmeld dig talken her.