Bogreception: Den Mageløse Maskine

Bogreception: Den Mageløse Maskine

Kom og fejr udgivelsen af adjunkt Aske Mottelsons nye børnebog, "Den Mageløse Maskine." Ved hjælp af historiefortælling og illustration formidler bogen komplicerede datalogiske principper i børnehøjde.

About the event

When
Tuesday, September 19, 2023 3:00 PM - Tuesday, September 19, 2023 6:00 PM

Where
ScrollBar, IT-Universitetet i København

Datalogi i børnehøjde? Det lyder ikke umiddelbart ladsiggørligt, men det er faktisk det mål, adjunkt på Institut for Digital Design ved IT-Universitetet i København Aske Mottelson satte sig, da han sidste år gik på barsel med sin anden datter og modtog en bevilling fra Carlsbergfondet til et bogprojekt. 

”Fortællingen omkring tekniske videnskaber er ofte, at de er nørdede og tørre, og jeg havde lyst til at formidle datalogien som den eventyrlige videnskab, den også er. Jeg var netop blevet far for anden gang, og det blev derfor til en børnebog, der skal vække interessen for algoritmer og programmering hos de mindste,” siger Aske Mottelson, der til daglig forsker i human-computer interaction i spændingsfeltet mellem psykologi og datavidenskab. 

Bogen, der er smukt illustreret af Mia Mottelson og udgivet på forlaget Lamberth, handler om pigen Ada, der en dag finder en mystisk maskine i posten. Hun kastes nu ud i et eventyr, hvor hun skal løse en række fantasifulde opgaver, der alle dækker over datalogiske forskningsfelter som kompleksitetsteori, datastrukturer, algoritmik, og brugergrænseflader.

Bagerst i bogen findes en ordliste med forklaringer på de begreber, man hører om i historien samt nogle almindelige datalogiske betegnelser og udtryk. 

Til receptionen vil man kunne få et gratis eksemplar af bogen (så længe lager haves).